Истински пойнт гард ли е Емануел Мудией?

0
495

Мисля, че Мудией не е истински гард и решенията, който взима в нападение не са добри.
– Байрън Скот

Все още сезонът е в самото си начало, но някой грешки вече си личат. Една от тях е изборът на Сакраменто с номер шест в драфта на Уили Коли-Стейн пред гарда Емануел Мудией. Тогава “ Кралете “ нямаха нужда от център, а от гард, защото Рондо не беше подписал и нямаше логика да избират център, който, ако те не бяха взели щеше да падне до 11-ти или 12-ти избор.

От своя страна преди началото на миналия сезон Емануел Мудией беше сочен, като сигурен номер едно или две в драфта. След това той избра да играе професионално в Китай, където имаше проблеми със здравето и там скаутите загубиха доверието си в него. След четири изиграни срещи си личи и защо. Играта му е далеч от перфектна и в изказването на Байрън Скот има известна логика. Проблемът идва от там, че в момента изглежда, че гардът има огромен потенциал. Скоростта му е на НБА ниво, атлетизма и здравината на тялото му също, но грешките, който допуска средно на мач са 6,3, а асистенциите 6,5. Всичко това при успеваемост от полето 30 %, включително и 61,5 % от наказателната линия. Все пак аз вярвам, че тази статистика ще изглежда коренно различно след още само десет мача, защото Мудией показва добър баскетболен интелект, играе със страхотен хъс и енергия и изглежда, че към момента се забавлява на игрището.

Битката за новобранец на годината ще е много интересна и вярвам, че Мудией ще бъде въвлечен в нея за известен период от време. Дали обаче е истински пойнт-гард или не оставям на всеки от вас да прецени от следващото видео.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here