Предположения за предстоящи трансфери

0
394

Първата сделка през настоящия сезон е вече факт и едва ли бихме сбъркали ако предположим, че няма да бъде единствена до затваряне на трансферния прозорец през февруари.

Начинът, по който функционира лигата предразполага към постоянни ротации. „Конституцията“, която определя правилата в лигата (CBA) предразполага към постоянни ротации. Стремежът към подобряване на представянето на отборите предразполага към постоянни ротации.

Не е нужно да чакаме до Коледа, за да разпознаем проблемите в защитата по периметъра на Никс. Проблемите, които Булс изпитват при опазването на ринга си. Или посредствената игра на Лейкърс в дефанзивен план като цяло.

Трансферите са неизменна част от редовния сезон, като по-скоро се залага на трейдове на ролеви играчи, от колкото на звезди. Ето обаче няколко играча със статут на „звезди“ в отборите си, които биха могли да сменят клубната си принадлежност още през настоящия сезон.

 

Зак Рандолф
Представяне през изминалия сезон: 16.1 точки, 10.5 борби, 2.2 асистенции

zboimageupload
Зак Рандолф | NBA.com

Само преди няколко седмици Зак Лоу беше споменал, че Рандолф може да бъде разменен, ако Гризлис не се представят по начина, по който се очаква да се представят.

Контрактът на Зи Бо изтича в края на следващия сезон и имайки предвид възрастта на играча (34), всякакви предположения за трейд не са лишени от логика.

Така или иначе, Рандолф все още записва добри цифри срещу името си (14.3 точки, 8.9 борби и 1.6 асистенции) и в случай, че от Мемфис решат да се разделят с него, по всяка вероятност ще се намерят отбори с прилични предложения за размяна. (Ню Йорк Никс, Торонто Раптърс, Далас Маверикс)

 

Дерик Роуз
a rose is a rose by any other name
Представяне през изминалия сезон: 17.7 точки, 3.2 борби, 4.9 асистенции

droseimageupload
Дерик Роуз | NBA.com

Тук трябва да се отбележи, че до този момент ръководството на Булс никога не е давало признаци за подобен ход. Въпреки това съвсем наскоро се появиха спекулации за евентуална раздяла между двете страни, а опитът показва, че където има дим, има и пожар.

Ситуацията около евентуален трейд на Роуз е възпрепядствана от два много съществени факта: огромния договор на Роуз и несигурността около неговото здраве.

Или казано по друг начин, ако Булс искат да разменят Роуз, за да се подсигурят със солиден играч на пойнтгарда, ще трябва да намерят отбор, който да им предостави качествен играч(и) и да бъде готов да се ангажира с огромния договор на Роуз. Трудна, но в никакъв случай не и невъзможна задача. (Лейкърс, Нетс, Пеликанс)

 

Рики Рубио
Представяне през изминалия сезон: 10.3 точки, 5.7 борби, 8.8 асистенции

Рики Рубио | NBA.com
Рики Рубио | NBA.com

Предположенията около евентуален трейд на Рубио са породени от решението на ръководството на „вълците“ да привлече Зак ЛаВийн в качеството му на пойтгард, както и незадоволителното представяне на испанеца през последните години.

Рубио стартира настоящия сезон по възможно най-добрия начин, записвайки до момента по 13.0 точки, 4.3 борби и 9.0 асистенции. Младият гард регистрира ръст (поне след 6 изиграни срещи) в почти всеки един статистически показател в сравнение с предходните си сезони, като най-силно впечатление прави подобряването на успеваемостта му от полето.

Текущият контракт на Рубио е до края на сезон 2018-19 и е на стойност от $ 55 милиона.

Отборът на Хюстън Рокетс беше проявявал интерес преди време, а към днешна дата трансфер на Рубио в Хюстън все още звучи логично.

 

Бостън Селтикс
„I’ve got a theory that if you give 100 percent all of the time, somehow things will work out in the end.“

Бостън Селтикс | NBA.com
Бостън Селтикс | NBA.com

Ситуацията около тима на Бостън е една голяма мистерия. Общо взето никой не знае какво е замислил мениджърът на отбора Дени Ейндж, като основните предположения се свързват с трейд на някой от гардовата линия в състава.

Айзеа Томас е основният реализатор в състава (21.7 точки, 1.3 борби, 5.8 асистенции) и с показаната до момента игра е може би една от най-ценните разменни монети в портфейла на Ейндж. Маркъс Смарт е другото име, към което не малък брой мениджъри в лигата биха проявили интерес, така че в случая всичко зависи от това, в каква посока са насочени плановете на ръководството на Селтикс.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here