ЛеБрон откликна на фен в Индианаполис

0
452
I Promise | LeBron James

Емануел Дънкан е 19 годишен младеж от Индиана, диагностициран с коварното заболявне – мускулна дистрофия на Дюшен. Наскоро, тийнейджърът е заявил пред местния ежедневник Indianapolis Star, че единственото нещо, което иска да направи преди да си отиде от този свят, е да се срещне с ЛеБрон Джеймс.

„Това е единственото нещо, което искам. Да се срещна с ЛеБрон. Той е моят модел на подражание. Моето вдъхновение. Всичко, което правя в ежедневието си е благодарение на него. Неговото поведение ме кара да бъда по-добър човек, да поставям другите на първо място. Би било прекрасно да се срещна с него. Не бих искал нищо друго.“

Никой не знае още колко живот му остава на Емануел, а естеството на болестта е такова, че прогнозите са невъзможни. Мускулната дистрофия на Дюшен е заболяване, което превръща мускулната тъкан на човек в мазнина. Началните стадии на болестта засягат скелетната мускулатура, увреждайки изцяло двигателната дейност на човека, като в последствие достига и до най-важния мускул в тялото – сърцето.

Посланието на Дънкан е достигнало до Джеймс, а самият ЛеБрон е реагирал по невероятен начин:

„Дочух някои изумителни неща за теб и от всичко, което разбрах мога да те уверя, че си изключителен човек. Знам че твърдиш, че за теб съм идол и вдъхновение, но знай че ти също вдъхновяваш много хора, включително мен. С поведението си даваш пример на хиляди деца, показвайки им значимите неща в живота. Показвайки им, че човек трябва да е добър, да цени малките неща и да се наслаждава на всяка отдала му се възможност. Ти жевееш така всеки ден. Примерът ти винаги ще ми напомня да продължавам да следвам този тип поведение, независимо дали съм на или извън терена.

Пращам ти няколко неща, които би трябвало да ти харесат. Знам че си боец и също така се надявам, че знаеш, че не си сам. Бъди сигурен, че зад гърба си имаш хиляди хора, които те подкрепят. Не знам дали си запознат, но всеки път щом стъпя на терена нося на ръцете си гривни, които наричам I PROMISE. Помагат ми да не забравям, за обещанията, които съм поел както към себе си, така и към другите. В този ред на мисли, ето едно обещание касаещо децата, което заедно с теб ще споделим – ОБЕЩАВАМ НИКОГА ДА НЕ СЕ ОТКАЗВАМ.“

ЛеБрон Джеймс и неговия Кливланд Кавалиърс гостуват на Пейсърс в Индианаполис на 1ви февруари. Да се надявме, че Емануел Дънкан ще има възможност да сбъдне желанието си.

 

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here