ЛА Клипърс продължават да трупат симпатии сред отборите в лигата

2
170
Майк Конли и Крис Пол | NBA.com

Съперничеството между ЛА Клипърс и Голдън Стейт Уориърс не е от вчера, a последните провокативни коментари от страна на Док Ривърс към тима от Оукланд до известна степен са разбираеми.
Ривърс е емоционална личност и по всяка вероятност все още помни плейофната серия срещу Уориърс от лятото на 2014, когато тимът му спореше с летящите „воини“ на Марк Джексън в първия кръг на надпреварата.

Да, по онова време организацията на Клипърс бе разтърсена от скандала с тогавашния собственик на клуба. Да, серията с Уориърс бе препълнена със спорни съдийски отсъждания. А и да не забравяме, че двата отбора се подвизават в обща дивизия.

 

ОК, до тук добре. Защо обаче им бе нужно да се шегуват с Мемфис посредством абсурдния хаштаг ‪#‎DidntLoseBy50‬?

 

За тези, които са пропуснали пояснявам: няколко дена преди сблъсъка между Клипърс и Уориърс, Стеф Къри и компания разбиха Мемфис Гризлис с 50 точки разлика.

След като Клипърс загубиха от Голдън Стейт, в официалния профил на Клипърс в туитър се появи следният коментар, който към днешна дата е изтрит:

Абсурдна шега, която породи следните коментари у играчите на Гризлис:

Кортни Лий: Детинска постъпка. Приехме загубата си мъжки и продължихме напред. Да, загубихме с 50 но не сме се жалвали на никого. Очевидно те изпитват удоволствие от нашата загуба или може би се опитват по този начин да се утешат за тяхната загуба. До колкото знам загубата си е загуба независимо от точковата разлика.“

Зак Рандолф: Никак не са ми приятни подобни коментари. Не си падам по инстаграм, туитър и прочие. Ако искаш да кажеш нещо, кажи го на игрището.“ (за Зи Бо и неговото отношение към соц. мрежите ни е ясно #мидичка)

Тони Алън: „Гледали ли сте Белите не могат да скачат? Подобно както в сценария на филма, за Клипърс явно е важно като губят да изглеждат добре. Не знам кой е отговорен за този туит, но заслужава да бъде уволнен.“

Въпреки всичко, „Гризлитата“ от Мемфис имат право да бъдат ядосани, а поведението на Клипърс и цялостната им организация провокира единствено и само загуба на уважение.

Двата тима се изправят един срещу друг след броени дни. Можем да бъдем сигурни, че Зи Бо и Марк Гасол ще имат какво да кажат на своите колеги от Ел Ей.

2 КОМЕНТАРА

  1. Лека поправка – лятото на 2014 GSW и LAC не играят във втория кръг и отборът на Ривърс не е отстранен, а побеждава с 4-3 игри.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here