Излязох последен от тунела. Бе първият ни мач за сезона, а аз просто исках да усетя публиката. За това изчаках няколко секунди преди да се появя в залата. Отдавна не бях чувал шума от трибуните.

Опитвам се да уловя момента. Не е лесно, но винаги съм харесвал това предизвикателство. Поради една или друга причина, погледите на хората често са вперени или назад, или напред във времето.

Лично аз не отделям много време да мисля за бъдещето. Концентрацията върху неща, които евентуално предстоят да се случат, пречи на настоящия момент и неговото изживяване. Именно това беше един от най-ценните уроци, които научих през последната година.

Обожавам да играя баскетбол и когато ми се наложи да нося ортопедичен ботуш в продължение на 14 седмици, много бързо се приземих в настоящето. Баскетболният живот е крехък и точно това го прави толкова значим.

Не отделям много време и за миналото. Хубаво е да умееш да се учиш от него, но ако си вторачен непрекъснато назад, рискуваш да не отделиш нужното внимание на онова, което е пред теб.

Кевин Дюрант | NBA.com
Кевин Дюрант | NBA.com

Преди старта на настоящата кампания се върнах назад и мислих за загубата ни във финалите преди четири години. Бяхме отличен отбор, но също така бяхме прекалено млади, за да осъзнаем какво в действителност имаме. Повечето бяхме на по 23, 24 години и сега като се замисля, знам точно какъв ни беше недостатъкът: всеки от нас бе в своята собствена лодка. Аз лично, не знаех кога да играя за другите и кога да поема инициативата. Хийт вече бяха минали по този път и имаха опит. Все още смятам, че можехме да победим, но това ще си остане нашият урок. Имахме нужда от него.

През последните два месеца постоянно съм разпитван за това как се чувства тялото ми. По колко минути ще прекарвам на терена. Дали съм готов да се върна.

Постоянно съм разпитван за крака ми. Кракът ми е ОК.

Постоянно съм разпитван за кондицията ми. Кондицията ми ще е на ниво, но за това се изисква малко време. Има разлика в скоростта по време на тренировка и по време на игра.

Също така бях попитан да предскажа бъдещето. Предположения за това как ще се представи отборът ни е работа на съвсем други хора. Не е за мен. В сезон с продължителност от 82 мача е крайно грешно да подхождаш с нагласа за неговия край. Този тип нагласа ще ти изиграе лоша шега и меко казано ще те накаже.

Сезонът в НБА е един дълъг маратон. Работата ми е да играя баскетбол. Да подкрепям съотборниците си и да ги правя по-добри. Работата ми е да помагам на отбора си да побеждава, а не да предсказвам бъдещето.

Няма да давам прогнози за това какво ще се случи, но от това което вече виждам, определено харесвам шансовете които имаме.

 

Кевин Дюрант

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here