Крис Бош: „Имаме реални шансове за финал“

0
342

Представянето на Маями в миналогодишната кампания бе доста далеч от стандартите, които отборът демонстрира от началото на декадата. След четири последователни финални участия (2011-2014), за феновете на „Горещите“ бе доста трудно да се примирят с 9-тото място на тима в Източната конференция и съответно пропускането на плейофите.

Проблемите пред Пат Райли започнаха още с „решението на ЛеБрон Джеймс“, ескалирайки до загубата на другата голяма звезда в тима – Крис Бош. В средата на кампанията Бош бе диагностициран със заболяване на белите дробове (белодробна емболия) и трябваше да остане извън терена до края на надпреварата.

Новият сезон (2015-2016) вече „чука на вратата“, а като че ли ситуацията на „южния бряг“ е малко по-различна от миналогодишната.

Малко по малко отборът се превръща в страхотен микс от новобранци, ветерани и отдавна доказали се в лигата играчи. Самият Пат Райли бе заявил, че така сглобения състав на Хийт има елементи на шампионски отбор, но ще им предстои много работа, за да изградят нужния отборен дух.

Крис Бош също изрази очарованието си, заявявайки че Хийт имат абсолютно реални шансове за достигане на финалите през предстоящата кампания. Ето както още каза звездата на Маями:

„Когато си бил изправен до стената, и нещата са висели на косъм, започваш да гледаш на тях по различен начин. Играя баскетбол от десетгодишен, като баскетболът винаги е бил значима част от живота ми. Никога не съм отсъствал толкова време от терена. Тази пауза провокира у мен нова жажда за играта, която обичам и се чувствам изключително мотивиран и щастлив от възможността да съм обратно на паркета.

На хартия имаме всички предпоставки да бъдем успешни през новия сезон. Просто трябва да продължим в правилната посока, за да успеем да изградим нужния колектив. Вълнувам се от възможността да играя с Горан Драгич. Имаме Амар’е; Ди е при нас; Луол също е тук. Ще бъде страхотен сезон.“

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here