Game 3: „Не ми казвайте защо не победихте, аз вече знам“

0
158

Завърши третата част от филма “ Финалите на НБА „, а зрелището от видяното далеч не разочарова.

ЛеБрон Джеймс и Кливланд измъкнаха втора поредна победа и то как? С едно от нещата, които не се учат, не се тренират, а са само въпрос на желание и дисциплина. Кавс скачаха за всяка топка, която беше 50/50 и я спечелиха. Делаведова зададе тона още в предната среща, а тази нощ Майк Милър, Иман Шъмпърт и ред други играчи последваха примера.

Сега всички говорят за малкия гард от Австралия. Но кое е толкова специалното на този играч ?

На пръв поглед той няма ръст, скорост, физика, стрелба или поглед върху играта на елитен пойнт-гард, но има нещо, което не се тренира – сърце. Дели, както го наричат, играе всяка една среща все едно тя е последна.

В предния мач Марк Джексън каза нещо много важно: „Не играйте така все едно сте облечени със смокинг ! „. Точно така на моменти изглеждаха Уориърс, все едно са прекалено изискани, за да се търкалят за всяка топка, докато Дели печелеше всяко владение, което може. Желанието му е толкова голямо, че заразява всички, но така трябва да се играе играта баскетбол, особено, когато си подценяван. Като погледнем голямата картинка ситуацията му изобщо не е лесна.

Игровите му минути са непостоянни, не знае в кой мач колко време ще престои на игрището. Един ден има срещу себе си резервни гардове на другия трябва да пази цял мач MVP на лигата Стеф Къри. Но той не се оплаква, не търси извинение, а търси начин да се справи със задачите. Захапва Къри на цяло игрище, а когато преминат на половин дисциплинирано го задушава с близкото си присъствие.

В нападение има лукса да играе с ЛеБрон Джеймс и това му позволява много често да атакува защитата, когато е неподготвена за него.
В защитата, пък зад гърба си има Тимофей Мозгов, който снощи беше забранил достъпа до коша на Голдън Стейт.

Watch video

 

Какво да очакваме от тук нататък ?

„Воините“ ще отговорят на това предизвикателство със сигурност. Джеймс Хардън пропусна стрелба за победата срещу тях и в следващия мач не успя да се вдигне да заиграе силно веднага.
Нещо такова се случи и със Стеф Къри снощи. Той изигра много слаби три части и напомни за себе си с невероятно избухване в четвъртата.
Проблемът обаче не беше в слабата му игра през трите части, а езика на тялото му на него и на целия отбор. Точно в моментите, когато са всички са паднали духом е негов ред да поведе тима си, да ги вдъхнови и да ги изкара от тежката ситуация. Не трябва задължително да вкарва. Просто трябва да прави важни, ключови и умни отигравания. Да скочи за някоя топка на пода, да се сбори в ситуация, която изглежда безнадеждна, да зададе тона в защита има много начини по които да промениш хода на една среща.
Личните ми очаквания са, че Стеф ще отговори на това предизвикателство и още след следващия мач ще ни накара да заговорим за него.

Намираме се във финалите и вече не става въпрос за именията, колите, начина на живота, медийното внимание и целия лукс, който заобикаля играчите. Сега всичко е въпрос на воля.
И както казваше актьорът Джеръми Пивън в една от рекламите на TNT: „Не ми казвайте защо не победихте, аз вече знам – другият отбор е имал по-голямо желание за победа.“

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here