Преглед на Game 2: Не отписвайте Леброн

0
83

Леброн пропусна стрелба в заключителните секунди на редовното време и срещата стигна до продължение. Уориърс бяха наваксали двуцифрено изоставане и през главите на мнозина се прокрадна мисълта: „Този филм вече сме го гледали и то само преди три дни.“ Този път обаче сценарият беше различен, макар и немислимо близък до случилото се в мач №1.

Ето и няколко кратки бележки и наблюдения, отговори на някои въпроси и зададени други такива.

Голдън Стейт

След първия мач от серията изглеждаше, че Уориърс няма как да играят по-слабо. Снощи обаче „воините“ бяха много далеч от нивото, показано до момента през цялата кампания. Пропуснати лесни стрелби, необясними търноувъри и глупави отигравания, липса на движение на топката (едва 217 паса за цялата среща при средна бройка за плейофите от 303). С изключение на Клей Томпсън останалите играчи на Голдън Стейт сякаш не знаеха къде се намират.

Разбира се, най-голямо внимание от медиите бе отделено на проблемите на Стеф Къри. Факт е, че Матю Делаведова успя да вгорчи живота на Къри максимално, но представянето му беше доста по-различно от това в Game 1. Липсваше намирането на свободния човек при агресивното трапване от страна на Кливланд. Няколко форсирани изстрела, особено през първото полувреме и необяснимо дриблиране в ъглите на игрището, довело до неминуеми грешки.

Стив Кър също не показа най-добрата си страна – най-явният пример  за това е последното отиграване на Уориърс в продължението. При 94-93 за Кливланд тимът на Голдън Стейт взе таймаут и с 10 секунди на часовника имаше шанс да излезе напред в резултата. Дали последвалата комбинация бе предвиденото от Кър отиграване можем само да се чудим, но труден изстрел през човек от изпитващия трудности цяла вечер Къри едва ли бе най-доброто решение.

Необясним за мен беше и фактът, че Къри основно пазеше Шъмпърт и Джей Ар Смит в последната четвърт и продължението след като до тогава беше прекарал целия мач в защита срещу Делаведова. Гардът на Кавс на практика не представлява никаква заплаха в нападение, като пробивите му към коша завършват с опити за лобове, които всеки един човек в залата може да види още преди да бъдат изпълнени. В заключителните минути обаче Стеф най-често се озоваваше срещу крилата на Кливланд, които могат да стрелят над него във всеки един момент заради ръстовото си предимство.

Последният негативен аспект в играта на Уориърс е представянето на Андрю Богът. Освен че до момента бива надиграван от Мозгов, Богът не спря да извършва глупави и ненужни нарушения с надеждата те да не бъдат забелязани от съдиите, като по този начин предостави не едно и две допълнителни владения на топката за Кавс.

Кливланд

И ако играта на Уориърс не бе на топ ниво, то същото може да се каже в известна степен и за представянето на Кавс. Те най-вероятно щяха да загубят срещата ако Къри бе хванал спасената от Игуадала топка в края на продължението (на долното видео).

Watch video

 

Джей Ар Смит едва не коства мача на Кливланд и припомни на всички фенове по света защо по-рано през сезона бе разменен за пакетче чипс и няколко лотарийни билета. Едно глупаво отиграване – ОК, две – shit happens… Четири? Безумни нарушения, три от които дадоха възможност за and-one на играчи на Уориърс, а четвъртият фал бе срещу Къри на 25 метра от коша, когато Голдън Стейт бяха в бонуса.

Не е ясно и защо Тимофей Мозгов не видя нито една игрова минута след края на третата четвърт. До този момент центърът имаше 17 точки и 11 борби, но Блат така и не го пусна до края на мача. Да, Уориърс прибегнаха към по-ниска стартова петица, но да извадиш втория си най-продуктивен играч е леко озадачаващо.

Трябва все пак да отдадем заслуженото на Кавс. Въпреки че отново Леброн бе в центъра на всичко, този път се наблюдаваше по-добро движение на топката и не всяко нападение завършваше с post-up както в първия мач. Солидна игра в защита и някакъв значим принос от пейката, или по-точно от двете резерви на Кливланд – Джеймс Джоунс и Джей Ар.

Също така трябва да се спомене и неубедителното съдийство. Във хода на двубоя имаше много спорни решения в ущърб и на двата тима, като в края на мача грешките натежаха срещу отбора на Кавс и ако те бяха загубили срещата, то това неминуемо щеше да е най-дискутираната тема за последните 24 часа.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here