Стеф Къри MVP мод – активиран

1
79

Като MVP на лигата Къри в момента среща доста сериозни критики. Сега той трябва да накара всички да замълчат, да се обърне към нещата, които имат най-голямо значение за него – семейството, съотборниците и най-важното – неговата вяра. Къри не е ядосaн или разочарован и тази вечер ще се забавлява на игрището, и ще покаже, че няма никакви страхове или притеснения. 

Това сподели Стив Кър преди така важния четвърти мач в серията срещу Мемфис. С тези думи той показа, че има огромна вяра в лидера на отбора си и за негово огромно щастие Къри не разочарова – 33 точки, 8 борби и 5 асистенции. Пет минути преди края на първата част гардът на Уориърс все още не беше атакувал коша, но няколко минути по-късно показа целия си арсенал и буквално превзе срещата. Сега серията е равна и двата тима се местят в Оукланд за двубой номер пет.

Предишните два мача дадоха големи съмнения за играта на Къри/Томпсън. Двамата стреляха доста колебливо от полето и изобщо не показаха потенциала си. От там се натрупа и напрежението, което треньорът на отбора Стив Кър се наложи да потушава с тези думи. С какво толкова затрудняваше обаче защитата на Мемфис Стеф Къри ? Първо и най-важно, те играят страшно физически срещу него. Сменят се да го пазят Майк Конли, Кортни Лий и, разбира се, “The Grindfather” Тони Алън. И тримата са достатъчно бързи и здрави физически, за да тормозят Къри и поне за два мача успяха да го укротят. Отборно тимът на Мемфис също върши страхотна работа като „изскача“ на заслоните с топка или прави още така наречения – Hedge. Това е стратегия, която изисква доста голямо движение на високите играчите, защото те трябват да излязат, да спрат гарда за секунда и после да се върнат максимално бързо към стария си нападател или да ротират към стрелец. За щастие на Мемфис тази стратегия действа, а ето и нагледно няколко примера.

Watch video

 

Как тогава успя Къри да изиграе толкова силен мач ?

Най-лесният отговор е – използва защитата на отбора си. В дефанзивен план днес Голдън Стейт играха много силно и по този начин създадоха много ситуации за бързи преходи в нападение. Къри се възползва максимално от тези възможности, вкара лесни точки, натрупа увереност от тях и най-важното остави играта да го води. Не форсира ситуациите си и вземаше това, което защитата му дава. Когато Мемфис изскачаха на заслоните той предприемаше най-простичките решения. Да отклони топката на другата страна и просто да запази движението на хората. Естествено на няколко пъти той демонстрира и индивидуалната си класа като вкара някой доста трудни стрелби, но те вече станаха типични за него. В един момент защитата на Гризлис се увлече по него и тогава Къри създаде ситуации за съотборниците си. В заключение можем да кажем, че гардът на Уориърс изигра страхотен мач в MVP стил и то във много важен момент за отбора си.

Watch video

ЕДИН КОМЕНТАР

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here