Cavs – Hawks Preview: Къде ще се реши серията и как двата тима стигнаха до тук ?

0
57

Странни плейофи изпълнени с много контузии, изстрели със сирената, отменен кош на ДеАндре Джордан, таймаут-фантом на Дейвид Блат, разпадане на Клипърс за една част, историческо завръщане на Рокетс от 3-1. И всичко това ни доведе до тук.

Останаха само четирите най-добри отбора в лигата за този сезон.

Три от тях надхвърлиха до някъде очакванията, а що се отнася до последния отбор – в редиците му блести името на ЛеБрон Джеймс.

„Кралят“ отново е там, където от четири години не познава вкуса на загубата, а именно – финалите в Източната конференция.

Четирите отбора преживяха много, за да стигнат до тук, но сега ще обърнем внимание на серията Кливланд Кавалиърс – Атланта Хоукс.

1.Атланта 60-22
срещу Нетс(6) и Уизардс(6)
Pace96.8 (6)
OffRtg102.0 (9)
DefRtg98.2 (2)
NetRtg+ 3.9 (4)
2.Кливланд 53-29
срещу Селтикс(4) и Булс(6)
Pace92.9 (16)
OffRtg
108.2 (1)
DefRtg98.8 (4)
NetRtg
+ 9.5 (1)

Когато на 29 октомври Хоукс откриха редовния сезон срещу Нетс тяхната стартова петица беше: Тийг, Корвър, Керъл, Милсап и Хорфърд. Познайте каква беше тя в последния мач на тима срещу Уизърдс.

Да, точна така беше същата. Планът на отбора сработва. През редовния сезон те играха като изключително добре смазана машина и не случайно завършиха първи. Стилът им на игра е близък до този на Спърс. Много движение на топката и на играчите.

Разликата е в това, че Хоукс предпочитат да имат стрелец на всяка позиция. Като гард Тийг обича първо да подреди тима си правилно и после да мисли за своето нападение. В петица, в която всички имат средно двуцифрен точков актив това е логично.

Макар Хорфърд и Милсап да са добри играчи на нисък пост с гръб към коша в момента тяхното най-силно оръжие е стрелбата от средно разстояние. Нещо, което ще извади Мозгов от комфортната му зона.

Керъл от своя страна не изисква да се правят комбинации за него, а просто пресича умно и използва добре ситуациите си, а, когато стане дума за Кайл Корвър можем просто да го сравним със Стеф Къри само че от ситуации на catch-and-shoot.

Колкото и отборно да играят Хоукс обаче ключова си остава агресивността на Тийг. Когато той пробива и играе агресивно всичко за „ Ястребите “ е в пъти по-лесно.

В защита те имат задача да спрат ЛеБрон Джеймс. Срещу него могат да противопоставят Демари Керъл, а освен него няма да се изненадам да видя и Пол Милсап в опит да спре Джеймс. На заслоните с топка очаквам да дублират агресивно или да правят така наречения „Блиц“.

В тима на Кливланд редът на сглобяване на отбора беше друг. В началото на сезона те изглеждаха по коренно различен начин. Ървинг си партнираше с Уейтърс, а ЛеБрон беше до Лов и Андерсън Вережао. Нищо общо с това в момента. Генералният мениджър на тима Дейвид Грифин направи хубав трейд и привлече Шъмпърт, Смит и Мозгов като и тримата имат ключови роли в момента.

Въпросите за серията срещу Хоукс са много. Един от най-важните е дали Мозгов и Томпсън ще играят заедно?

Те осигуряват добра борба под двата коша, място, където Хоукс изпитват затруднения. Но с тях двамата на полето се губи „спейсинга“ необходим за Кайри и ЛеБрон да пробиват и отклоняват топката.

Срещу Булс ЛеБрон беше човекът нападение, защото обстоятелствата го налагаха. Игра често на нисък пост срещу Джими Бътлър, а другата опция беше висок пик н рол с Томпсън.

1

В края на серията Кавс направиха интересна настройка. Те започнаха да поставят заслони на Джеймс и да се въртят навън със Делаведова/Джей Ар Смит или Кайри. Това още се нарича “small-small pick n pop”.

Отиграване, което беше ефективно срещу Булс и ще бъде интересно да проследим дали ще го използват срещу Атланта.

В защита ключовo за Кавс е къде ще скрият Ървинг. Срещу Чикаго той пазеше Майк Дънлийви, а сега най-логично изглежда да пази Керъл. Така Шъмпърт може да пази Тийг, но ЛеБрон ще трябва или да се блъска отдолу с Милсап или да преследва Кайл Корвър в лабиринта от заслони. Какви действия ще предприемат от тази страна на игрището ще бъде изключително важно.

Също така здравето на Ървинг е ключово в тази серия. В случай че той не играе на предела си съм склонен да кажа Хоукс в седем мача, но ако е на ниво избирам Кавс в шест или седем. Ако трябва да избера в момента, избирам Кливланд.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here