Клипърс не успяха да затворят втория мач срещу Спърс. Защо?

0
61

В плейофите често разликата да победиш и да загубиш е едно владение на топката. Когато равностойна среща от плейофна битка стигне до финални отигравания при минимална разлика всичко става много трудно. Разбира се, това са моментите, в които се създават легенди и когато си проличава кои играчи са наистина по-големи от други. Ако отбележиш след изолационно надиграване в такъв момент се циментираш в историята и на теб вече се гледа по различен начин.

Такава беше ситуацията за Клипърс снощи. Те бяха на крачка от това да водят с 2-0 срещу защитаващите се шампиони от Сан Антонио. Да, но нещо малко не достигна. Още един кош в края, още едно добро взаимодействие и можеше да са на две победи да отстранят неостаряващите Дънкан и Попович. Но не се получи точна така. Защо?

Всичко изглеждаше добре 24 секунди преди края на срещата, 15 секунди преди края на атаката на Лос Анджелис, когато те бяха напред със 94:92. В прехода от защита в атака на отбора се получи така наречения „крос-мач“ и Марко Белинели остана срещу Блейк Грифин. До тук още по-добре. И вместо Грифин да отиде на нисък пост и да атакува с гръб към коша той реши да надиграва Белинели с лице от върха. Добра идея? Вижте какво следва във видеото.

Watch video

 

Ако сте на мястото на Крис Пол дилемата е голяма. Цяла година Док Ривърс говори за доверие между играчите и тук Пол се довери на Грифин, но той го предаде.

Милс вкарва двата фала и резултатът е равен. Отново шанс за Клипърс. Какво ще направи този път Пол? За мен напълно разумно и логично опита да реши срещата сам. За негово нещастие и това не се получи след трудна стрелба през Тим Дънкан.

Watch video

 

Това са твърде много пропилени шансове срещу „Шпорите“. Те съответно не простиха и откраднаха така важната за тях първа победа в серията след продължение, в което Грифин направи още една грешка след пас на Крис Пол. Вече е пределно ясно, че Тим Дънкан пътува през времето и всеки път, когато е нужен най-много на отбора си той е на най-доброто си възможно баскетболно ниво.

Ще бъде много интересно да проследим при следващ равностоен мач в тази серия какво ще направи Док Ривърс. Ще се довери ли на Крис Пол да вкара последната стрелба ? Дали Блейк Грифин ще успее да загърби възможно най-бързо тези грешки и с увереност да реши следващ такъв мач. Всичко това и още много ще разберем във следващите сблъсъци.

Наслаждавайте се на плейофите!

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here