Не си сам | You’re Not Alone

0
81

Джоаким Ноа иска да помогне. Иска, но осъзнава, че понякога най-доброто, което може да направи е просто да слуша.

Така се ражда идеята за „You’re Not Alone“ – кратък документален филм против насилието с огнестрелно оръжие, в който случайни хора споделят историите си. Филмът е продуциран от самия играч, а финансирането на проекта е осигурено от фондация, Noah’s Arc. Режисьор е многократно награждаваният автор Алекс Котловиц.

Ноа споделя как е срещнал жена, чийто брат е бил убит в същия парк, където той и приятелите му играели баскетбол с децата от квартала.

Знаейки, че няколко от съотборниците му също са преживели подобни трагедии, му хрумва идеята те да бъдат интервюирани заедно с други млади хора от Чикаго, които също са губили приятели и роднини поради широко разпространеното в САЩ насилие с огнестрелно оръжие. От хората, участващи във филма, със сигурност ще разпознаете Дерик Роуз, Тадж Гибсън и Назир Мохамед.

Гибсън разказва за загубата на най-добрия си приятел Чарлз Уин, прострелян през 2010г., точно след първия му сезон в Чикаго.

„Учат те да се държиш като мъж и да си силен, но в 90% от случаите всеки има нужда да поговори с някого. И до ден днешен се случва да седя в стаята си и просто да мисля за него. Мисля за това всяка сутрин, всеки ден.“

Дерик Роуз споделя за нелепата ситуация, в която губи приятел от детството си, а полицията обявява случая за самоубийство.

„Един от приятелите, с които израснах; те казаха, че се е самоубил – не знам как може да се самоубиеш с изстрел в тила. Не се страхувам да покажа емоциите си. Не ме интересува какво си мислят хората за мен, това е последното нещо, за което се замислям. Правя това, което искам. Дали плача? Разбира се.“

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here