Пукотът от скъсания ахилес

0
101

Официално поставената на Уесли Матюс диагноза е разкъсване в ахилесовото сухожилие. Неофициалната такава за тима на ТрейлБлейзърс е „инфаркт“. А за баскетболните фенове в Орегон, неприятната контузия представлява удар по плейофните амбиции на любимия им тим.

През годините, пред погледа на собственика на тима – Пол Алън, на паркета в Мода Център са се сгромолясвали различни играчи. Бизнесменът видя как се „взриви“ коляното на Грег Одън. Стана свидетел на „разпадането“ на Брендън Рой. Проследи как изнасят на носилка Руди Фернандес – напълно обездвижен. И въпреки всичко, Алън никога не бе напускал мястото, което е заемал в трибуните.

Сега, ситуацията беше по-различна. Секунди след като Матюс напусна залата, Пол Алън отиде в съблекалнята. Защото Уесли Матюс е съвсем друг тип играч.

Той не просто умее да вкарва тройки. Той е душата на целия отбор на Блейзърс. Има уникалната способност да влияе върху играчите, заразявайки ги с убеждението си, че Портланд са най-добрият отбор в Западната конференция. Умее да държи съотборниците си отговорни към работния процес и знае как да мотивира някой, който не е покрил очакванията.

Уесли Матюс е играч за пример. Играч, който следва съвършено точно инструкциите. Играч който поставя отбора пред личното си „аз“. Играч, който ще изиграе едно полувреме с глезен, приличащ на грейпфрут. Играч, който би дал всичко, за да донесе радост на хилядите фенове.

Казано по друг начин, Уесли Матюс е душата и сърцето на отбора от Орегон. И сега, това сърце спря да тупти.

Портланд все още имат преднина пред Оклахома Сити Тъндър и по всяка вероятност ще спечелят дивизията си. По всяка вероятност ще влязат в схемите на преки елиминации. И по всяка вероятност ще са доста неблагоприятен съперник. Но, няма да са същия отбор. Няма да са толкова вариативни в защита и толкова експлозивни в нападение. И най-вече, няма да са толкова психически устойчиви.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here