Кевин Дюрант аут до края на сезона. Предстои трета операция.

0
143

Надеждите на феновете на Тъндър за завръщане на Кей Ди в игра през настоящата кампания се изпариха. Дюрант остава аут до края на сезона. Крилото на Оклахома Сити Тъндър – Кевин Дюрант ще претърпи трета операция на дясното си стъпало, като времето което ще е нужно за пълното му възстановяване, по предварителна информация ще е от 4 до 6 месеца.

Новината за състоянието на Кевин Дюрант бе официално обявена от генералния мениджър на тима – Сам Прести:

Както бе упоменато на последната пресконференция, Кевин Дюрант използва изминалата седмица за консултации и оценка на състоянието на дясното си стъпало. Заедно с представител на Тъндър, Кей Ди е посетил последователно д-р Мартин О’Малей в Ню Йорк и д-р Джеймс Нънлей в университета Дюк. Въпросните лични консултации са имали за цел да допълнят предварително поставената оценка от д-р. Боб Андерсън. Въпреки че, в хода на рехабилитацията, 5-тата метатарзална кост в дясното стъпало на Дюрант се възстановяваше според очакванията, в последните няколко седмици състоянието на костицата се е влошило.

От щаба на Оклахома Сити обявиха още, че на играча ще му бъде направена нова операция (трета) идната седмица, като този път ще се заложи на различен от предния път подход, а именно – присаждане на кост.

Watch video

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here