Cleveland State of Mind

Извън Ню Йорк, Джей Ар Смит най-накрая се отдаде на баскетбола. За всеки, който следи кариерата на Джей Ар Смит, част от статия, посветена на All-Star Уикенда би звучала познато: Гардът на Кливлънд е бил цялата нощ навън, след модното шоу на звездите.

Този път, за разлика от всички предишни, това не беше последвано от въпроси как това влияе върху кариерата му. Защото след преминаването му в Кливлънд, изглежда Смит се е научил да прави нещо, което много често изглеждаше напълно невъзможно в Ню Йорк, а именно – да се фокусира върху баскетбола.

Не искам да казвам, че това е порастване. Просто хаосът, в който се намираш 24/7 (в Ню Йорк) не е благодатен за теб и опитите ти да достигнеш някаква цел“, каза той наскоро. „Когато се преместиш в по-малък град, не се намират толкова много неща за правене. […] В Ню Йорк буквално можеш да намериш какво да правиш 24/7. Мисля че това е една от най-добрите страни на преместването.

Когато Смит се завърна за пръв път в Ню Йорк, за да се изправи срещу обезкървените Никс, той отбеляза 17 точки на бившия си отбор, който го продаде в пакет с Иман Шумпърт, по-рано през сезона. През Март процентът му на стрелба е нарастнал до 43%, а в защита от 0.2 откраднати топки през последния му месец в Ню Йорк, сега е с показател 1.57. Рейтингът му на ефективност се е покачил от 11.6 в Никс до 15.1 с Кавалиърс.

„Джей Ар Смит беше мечтана придобивка за нас, като отбор и за мен лично“, заяви треньорът на Кливлънд Дейвид Блат наскоро. „Харесвам го. Харесва ми да го тренирам. Той работи здраво всеки ден. Той е чудесен съотборник. Играе и в двете фази на играта с постоянство. […] Той е една от главните причини за обрата, който постигнахме, заедно с Иман (Шъмпърт), който просто се включи малко по-късно, заради контузията, която имаше. Тези момчета са си направо дар божи. Те наистина преобърнаха отбора.“

Понякога, все още прави нещата, които докарваха до нервни кризи феновете и треньорите на Никс, стреляйки в ситуации, когато очевидно по-доброто решение е да подаде. Разликата сега е, че новият му отбор е толкова добър, че тези изблици не са фактор.

Смит отбелязва още, че откакто залата е близо до дома му, това му е помогнало страшно много.

„Мисля, че влязох в ритъм. Тренирам много повече и постоянно … това добавя много повече баскетбол в ежедневието ми.“

Със съвпадането на Звездния уикенд и Седмицата на модата в Ню Йорк, Джей Ар имаше възможност да се смеси с модния елит и, както и много други играчи от НБА, да планира собствена модна линия … някой ден. Смит споделя, че мисли да започне с нещо дребно – шапки, аксесоари или нещо подобно. Но не иска да го прави в близкото бъдеще.

„Предполагам, че няма да мога да му се отдам напълно. Затова няма да го направя сега“.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here