Селтикс се разделят с Джеф Грийн. Брендън Райт вече е играч на Финикс

0
199

След като преди около месец Селтикс изпратиха Раджон Рондо в посока Далас, към днешна дата Дени Ейндж се опитва да повтори упражнението и с Джеф Грийн. Според Марк Стайн от ESPN ръководствата на Бостън и Мемфис са постигнали споразумение, по силата на което Джеф Грийн ще облече екипна на Гризлис, а ветеранът Тайшон Принс ще премине в състава на Селтикс.

Освен изтичащия в края на този сезон контракт на Тайшон Принс ($7.7мил), Селтикс ще получат и право на избор от първия кръг на бъдещ Драфт. Говори се, че в сделката може да се замеси и трета страна, чрез която транзакцията да се осъществи по-лесно, но дори и да не се намери желаещ, тя пак ще бъде финализирана.

Настоящият контракт на Джеф Грийн изтича в края на сезон 2015-2016, като през последната година от договора, играчът ще има опцията да избира дали да приеме по-добро предложение от текущия си отбор или да стане свободен агент на 1ви юли 2016г.

Междувременно, през изминалата нощ Бостън и Финикс осъществиха сделка, по силата на която Брендън Райт вече е играч на Сънс, а Селтикс получават правото на избор на Сънс в първия кръг на Драфт 2015.

Правото на избор, което Селтикс получават от Сънс, всъщност е пик-а на Тимбърулвс, който е защитен за 2015 и 2016 за позициите от 1-12 и ако не се използва до 2016г (т.е. ако Уулвс бъдат избирани в лотарията и през двете години до 12то място) ще се трансформира в право на избор във втори кръг в драфт 2016 и 2017.

При финализиране на сделката за Грийн, Бостън Селтикс ще притежават 11 пик-а от първи кръг в следващите 4 години.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here