Шарлот Хорнетс ще търсят „трейд“?

0
110

След осемнадесет изиграни срещи от началото на редовния сезон, отборът на Шарлот Хорнетс записа четиринадесет загуби и едва четири победи. Негативният баланс съвсем не се вписва в разбиранията за „идеален старт“ на кампанията, като до момента представянето на тима определено не покрива доста завишените очаквания на фенове и специалисти.

След като приключиха миналогодишната кампания с положителен баланс и в последствие през лятото подсилиха ростъра си с някои интересни попълнения, в Северна Каролина определено се готвеха за солидно представяне в „отслабената“ Източна конференция през предстоящия сезон.

Вместо това Хорнетс стартираха 4-14 и се превърнаха в едно от най-големите разочарования до момента в лигата. Явно нещо не работи както трябва и може би ще има нужда от промени.

Така след само един месец от началото на новия сезон в Шарлот вече „оглеждат“ пазара, като според близки до ситуацията източници, ръководството на Хорнетс се интересува от играчи на позиция 3 и 4. Според слуховете отвъд океана, всеки един играч в състава на „стършелите“ (без Кемба, Биг Ал и Кид-Гилкрист) би могъл да бъде замесен в евентуален трейд.

Свободните агенти, подписали с даден отбор през лятото, не могат да бъдат разменяни до 15 декември. Точно такъв е случая с Ланс Стивънсън, който пристигна в Северна Каролина това лято като свободен агент и предвид факта, че не се вписва особено добре в състава, името му би могло да бъде замесено в трансфер на по-късен етап.

Вече цял месец, Хорнетс са изключително посредствени в двете фази на играта, което пък от своя страна нагледно си личи от негативната серия от девет поредни загуби, в която отборът се намира.

Защитата, която през миналия сезон беше едно от най-силните звена на отбора, не работи как трябва, като по коефициент на ефективност (в защита) Шарлот заемат 25-тата позиция в лигата.

Нападението, което се очакваше да се засили с привличането на Ланс Стивънсън също не блести и към момента Хорнетс имат третото най-лошо нападение измежду всички отбори.

Нито Кемба Уолкър, нито Ланс Стивънсън са надеждни стрелци от далечно разстояние. Ал Джеферсън също изпитва затруднения до този момент в играта под коша. Успеваемостта на отбора при „catch-and-shoot“ ситуации е 37.1%, а когато отборът организира пробиви към противниковия кош, успеваемостта на „стършелите“ е 37.9% – най-слабият показател в лигата.

Какво можем да очакваме от Хорнетс? Като че ли е прекален рано да се отказват от талант като Ланс Стивънсън, предвид факта че той все още е в процес на адаптация и не е показал играта, която демонстрираше през последните два сезона с екипа на Индиана Пейсърс.

По-скоро няколко малки сделки, които да подсилят пейката с играч на крилото, да осигурят качествен стрелец и достойна смяна на Марвин Уилямс биха били по-логични за тима от Северна Каролина. Проблемът е, че всякакви рокади от страна на Хорнетс ще изискват „жертви“, а към момента именно Ланс Стивънсън е най-примамливият играч, с който разполагат.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here