“ Краля “ и новият му стар дом

0
68

Много хора отиват в университет извън родния си град, завършват стават по-добри и се връщат там, от където са тръгнали, за да помогнат на това място. Това е историята, която ЛеБрон Джеймс представя за своето завръщане в родния Кливланд. За него университетът беше друг отбор в НБА – Маями Хийт. Там Джеймс стана по-добър лидер и шлифова играта си още повече. Добави доста солидна игра с гръб към коша и стана още по-добър при подбора на стрелбите си. Един бърз поглед към всичките му стрелби в Хийт и разбираме, че той все повече атакува от лявата страна на ринга.

„Краля“ безспорно държи лигата в ръцете си. Той променя всички пластове, когато стане свободен агент и може да си избира с кой да играе. Завръщането му в Кавс за мен беше изненада. Наистина смятах, че Пат Райли ще успее да го убеди, че най-доброто за него е да остане в Хийт. Това не се случи и Кавс се сдобиха със супер отбор благодарение на това.

Доста хора избират „сигурната“ карта, когато говорят за това дали „Кавалерите“ са фаворити през настоящата кампания. Аз не съм от тях. За мен те са супер фаворит. Ще начупят всички рекорди на лигата за вкарани точки средно на мач от един отбор. Нападението им ще включва много движение както от топкава страна, така и далеч от нея. Ще има селектирани отигравания на нисък пост за Лов и ЛеБрон, ще има и доста елементи от нападението Принстън, което Блат практикува от дълги години. Уейтърс ще бъде облагодетелстван от страхотното движение на топката, а Кайри ще има възможност да се развихря на бърза атака. Слабите места, от които повечето хора се страхуват са, че Кавс нямат доказан добър висок защитник и най-важното трима от най-добрите им баскетболисти нямат опит в плейофите. Да обаче ЛеБрон и компания са в Източната конференция и пътят до финала е в пъти по-лесен от този в Западната. Това означава, че Лов, Ървинг и Уейтърс ще имат достатъчно време да усетят плейофната атмосфера и да са готови за големите битки на финала на конференцията и евенентуално на лигата.

Аз съм “All – in” за Кливланд и съм готов да поеме критиките в края на сезона, ако ЛеБрон не донесе титла на родното си място.

ОСТАВИ ОТГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here